Fuck kultur. Giv mig infrastruktur.

30 Dec

Der skrives meget om kultur. Besynderligt meget. Men jeg siger: Fuck kultur. Giv mig infrastruktur. Det er den, der flytter noget. Det er den, der skaber den verden, vi befolker. Åbn en jernbanestation, gå din vej og tyve år efter finder du en by. Kultur er make-up, men infrastruktur er rygraden, skelettet og blodårerne.

Ingen operaoplevelse kan for mig overgå den fantastiske fornemmelse det er at køre ud af en smuk motorvej, fx den ud over Amager, hvor trafikken glider uhindret oplyst af byens lys fra Ørestadens høje nybygninger. Ingen skærsildsbeskrivelse overgår det surrealistiske helvede det er at stå på en blæsende jernbanestation i tolv minusgrader sammen med 200 andre fortabte, frysende sjæle og hver femte minut se samtlige togafgange blive rykket fem minutter frem, som de er blevet det hvert femte minut siden man ankom, for hvad der føles som evigheder siden… mens man ikke kan lade være med at tænke på om man faktisk ER død og dette faktisk ER skærsilden, og man skal stå og vente sådan de næste 200 år…

Jeg foreslår derfor, at alle aviser nedlægger deres daglige kulturtillæg og i stedet indfører daglige infrastrukturtillæg.

Og her et billede fra Skærsilden, som jeg kender den.

Annonser

4 svar to “Fuck kultur. Giv mig infrastruktur.”

 1. Monex 2011/01/21 den 08:02 #

  .Der er ikke lige sa stor fokus pa de velstaende grupper men et stigende behov for gode boliger til en fornuftig pris boliger til mennesker med en almindelig indkomst unge som aeldre studerende nyetablerede familier eller mennesker med en anden kulturel baggrund. Vores kvarter ved Damsgardssundet indeholder over halvfjers lejligheder to butikker boldbane verst pa en femetagers bygning treetagers garage og et stort kultur- og fritidslokale.

 2. ;o] TT 2011/01/22 den 22:46 #

  Det er sq meget skarpt Marie. Kultur er make-up, infrastruktur er rygraden. … der er noget om det, men den svier altså på en gammel kultursnob som mig 😉

 3. banking offshore 2011/01/28 den 22:09 #

  Man beh ver blot k re en tur til Tingbjerg for at se konsekvenserne af manglende kulturtilbud til b rn og unge. Det er en langt mindre udgift end hvad der nu bruges til administration advokatsalaerer samt syn sk n i forbindelse med den igangvaerende konflikt med radgiver og entrepren r..hos Kultur- og Fritidsforvaltningen er sa lille.

 4. boostyourday.tumblr.com 2012/02/08 den 18:01 #

  Hmm synes helt sikkert at der er noget om det med at kulturen får meget støtte — meen det er jo ikke kun kedelige kulturelle institutioner som får glæde af støtte også mange musik scener for støtte og det synes jeg ville være ærgeligt at skære væk! men Operaen – bare tag den: )

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: