5 ting Malmøs nye citytunnel betyder for dig, min københavnerven

15 Dec

Måske er rygtet flakset helt til København: Malmø har fået en citytunnel, som allerede har fået sit kælenavn: ‘Skånetuben’. Malmø er i ekstase, kongen indviede den, og ham alene kunne man jo vie utallige blogs til – men hvad kan alle mine venner i København så bruge Citytunneln til?

  1. Bliv sat af ved døren til Malmøs store koncerter og sportsarrangementer. Hyllie Station er spritny og 12 min fra lufthavnen.  Du står af tredive meter fra den nye Malmö Arena med plads til 15.000. Store sportsbegivenheder og koncerter fx Leonard Cohen og Lady Gaga tidligere i år. Og håndbold VM for herrer i januar. Og ishockey. Så klart.
  2. Tættere på Malmös små koncertsteder etc. Hvis du står af v. den nye station Trianglen (i Malmø!! Ikke Østerbro!!) er du i bekvem gåafstand til det meste af alt hvad der er coolt i Malmø, fx Malmøs superhyggelige spillested KB – KulturBolaget, som ligger på Møllevången, Malmøs svar på Nørrebro.
  3. Hurtigere til og tættere på Malmø Konsthall. Trianglen St er lige bagved Malmö Konsthall, hvor den vigtige danske samtidskunstner Henrik Olesen udstiller. (Hvem er han? Anyways, fedt sted!)
  4. Godt nyt for børnefamilierne på visit. Trianglen station er ca 600 m fra Malmøs Folkets Park som er et populært forlystelsesområde med fri entre, et lille tivoli, en bondegårdszoo, en lækker legeplads, et terrarium og en soppesø.
  5. Jeg gir en kop kaffe. Den nye Hyllie st er et kvarters gang fra mit hus.

FAQ:

  • Er Citytunneln en slags metro? Nej, det er en ny linjeføring til de eksisterende toge, herunder dem fra København. Før kørte de en omvej uden om byen og måtte vende om på Malmø C. Nu kører de under byen, det tager kortere tid og de skal ikke  vende. Samtidig har man lavet to nye togstationer på strategiske steder.
  • Skal man skifte for at komme til Citytunneln fra København? Nej, det eksisterende Øresundstog kører gennem Citytunneln. Man kan fx hoppe på Øresundstoget på Nørreport, Hovedbanen, Ørestaden eller i Lufthavnen.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: