Endelig cykelsti hen over Rådhuspladsen

5 Okt

Endelig er der nogen, der har forstået, at når cyklister kan køre den lige vej (uden at få en bøde på 500 kr),  fremmer det cyklismen. Nu kommer der en cykelsti tværs over Rådhuspladsen –  pga metrobyggeriet, skriver magasinet KBH. Men hvorfor i alverden understreger den ansvarlige i Københavns Kommune, Steffen Rasmussen i KBH-artiklen at cykelstien er midlertidig  – Rådhuspladsen skal bagefter atter være ”fodgængernes fyrstedømme”? Hvis KBH i øvrigt mener noget med at være hele verdens cykelhovedstad, bør en lækker, bred dobbeltbanecykelsti være en selvfølge. Samtidig bør man se på hvordan cyklisterne kan fortsætte  videre ned af strøget.

Annonser

3 svar to “Endelig cykelsti hen over Rådhuspladsen”

 1. Lars Nørretranders 2010/10/06 den 09:15 #

  Det pirrer min indre dobbeltmoral. Rådhuspladsen er en plads. Dvs. et sted hvor man kan dalre rundt, tage et hvil eller blot stoppe op i et øjeblik. Altsammen noget, der bliver væsentligt mere behageligt, hvis man ikke skal bekymre sig om, at få en cyklist i nakken. Og så er Rådhuspladsen altså heller ikke større. Ingen dør af at trække de 75 m, eller køre rundt om den.

  Byen skal give plads til mangfoldighed. Det værende dele for biler, for cykler, for fodgængere og dele hvor det blandes. Der er ikke mange ”fodgænger fyrstedømmer” i KBH – så lad os bevare dem vi har.

  Hvorfor pirrer det så min indre dobbeltmoral? Det er da klart. Jeg cykler jo selv lystigt på kryds og tværs af før omtalte plads og ned ad strøget. De er skøre de byboer.

  • marieirgens 2010/10/06 den 15:04 #

   Lars, din holdning er jo ganske vanvittig. Når du og alle andre anarkistisk cykler hen over Rådhuspladsen, er det jo netop at fodfolket må bekymre sig over at kunne få en cyklist – dig – i baghovedet.
   Hvorfor ikke lave en klart markeret plads til dig? (Alternativt lægge partisansøm ud.)

   • Lars Nørretranders 2010/10/06 den 17:01 #

    Jamen det er også lidt af et paradoks… Men nogen gange gør vi bare ikke det, som er det rigtige. Partisansøm er en fin idé – det kan måske lære fjolser som mig selv at stå af cyklen. Hellere det end en cykelsti igennem Rådhuspladsen og ned ad strøget.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: