Varning för blåshåla

1 Okt

Sydsvenskan har tidigare kritiserat Hyllie Stationstorg för att kunne bli ganska blåsigt. Jag kollar just nu Sydsvenskans artikel om planeringen av ett nytt eksklusivt område  i Limhamn  – Glasbruket aka Limhamns Sjöstad – kolla här. Och bara undrar: Kommer inte detta att bli hur blåsigt som helst? Vinden rakt in från Öresund igenom parken, alla gator ser 100 pct raka ut också. Inte särskilt mysigt. Men fyrkantigt. Hoppas jag har fel.

Annonser

3 svar to “Varning för blåshåla”

 1. Tomas Eriksson 2010/10/01 den 17:28 #

  Det är ingen hemlighet för någon att det blåser mer ju närmare havet man bor. Särskilt i Skåne. Tvärtom, närheten till vattnet med alla fördelar det innebär (bad, utsikt, egen kajplats) lockar de allra flesta. Glasbrukskajen ligger precis vid Öresund, på ett av Limhamns absolut bästa lägen. Det gör det till ett av Malmös mest attraktiva boendemiljöer. Blåst eller inte blåst.
  Tomas Eriksson, presschef JM

  • marieirgens 2010/10/02 den 13:24 #

   Hej Tomas vad trevligt att du svarar. Självklart är det blåsigt ved vattnet precis som ved Västra Hamnen som ju är Malmös kanske mest attraktiva område just nu. Men i Västra Hamnen är många av gatorna designat lite krångligt med syftet att stoppa blåsten och skapa ett bra gatu-klimat.
   På bildet av Sjöstaden ser alla gator ganska raka ut och det ser ut som att parken nästan vill ‘fånga in’ blåsten och starka den där var parken smalner. Hur har ni tänkt omkring blåsten?

 2. Anna Malja 2010/10/02 den 19:53 #

  Ser fint ut det här Marie, jag är imponerad!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: